Cabinet Veterinar Dr. Pitu Cosmin

cabinet veterinarCabinet Veterinar Dr. Pitu este un cabinet veterinar care ofera o gama completa de servicii veterinare, in care puteti gasi tot ajutorul de care are nevoie prietenul dumneavoastra necuvantator, fie ca este vorba de operatiuni simple de consultatii, tratamente, cat si interventii complexe de chirurgie veterinara, folosind noi solutii.

In cabinetul nostru isi desfasoara activitatea personal specializat cu o vasta experienta in domeniul animalelor de companie, munca desfasurandu-se cu pasiune si profesionalism, toata atentia si grija noastra fiind indreptata catre prietenul dumneavoastra.

Cainii

Cainele este un animal social, capabil sa organizeze activitati ce se desfasoara in grupuri, comportament asemanator haitelor de animale salbatice, ai caror membrii se dedica vanatorii colective, puii fiind in acelasi timp ocrotiti de alti membri ai haitei, care isi asuma acest rol. Familia Canidelor, careia ii apartin si anumite specii de vulpi, sacalul, hiena, coiotul si lupii, nu dispune de o specializare biologica avansata: dimpotriva, factorii care au contribuit la supravietuirea membrilor acestei familii si la raspandirea lor pe suprafata intregii planete sunt adaptabilitatea si versatilitatea.

farmacie veterinara

Pisicile

Pisica si-a mentinut de-a lungul secolelor o mare independenta fata de om, in special datorita abilitatii sale de vanator priceput, mostenita de la stramosii sai. In capacitatea de a sta la panda si in agilitatea extraordinara cu care captureaza, putem observa un bine cat de specializat este acest mic pradator. Structura anatomica a pisicii este supla si eleganta,  membrele anterioare fiind deosebit de mobile, gratie claviculei de dimensiuni reduse, substituita cu muschi puternici. Sira spinarii este formata din vertebre cu articulatii foarte flexibile, care augmenteaza fluiditatea miscarii si forta saltului. Membrele posterioare sunt specializate pentru a furniza putere sariturilor, mai degraba decat alergarii. Toate Felidaele sunt digitigrade, ceea ce inseamna ca merg pe pernutele degetelor. Are cate cinci degete la membrele anterioare, degetul mare neatingand pamantul, si patru in cazul membrelor posterioare. Coada lunga ofera balans in alergare si catarare. Calitatile de vanator pot fi usor observate si in structura craniului, care este scurt si robust, astfel incat sa asigure o priza puternica in cazul atacului. Dintii sunt in numar de 30, fiind specializati pentru dieta carnivore, pentru capturarea si ingerarea prazii. Incisivii mici sunt folositi la curatarea blanii, dar caninii lungi sunt adevarate arme, dotati la radacina cu senzori de presiune, pentru a doza cu precizie muscatura fatala. Ultimul premolar superior si molarul inferior sunt mari si taiosi, pozitionati aproape de unghiul gurii, unde datorita muschilor pot exercita o presiune puternica. Limba e prevazuta cu numeroase papile, cornee minuscule, intoarse invers, care trag carnea de pe oase si functioneaza ca o perie pentru blana, indreptand-o si curatand-o. In plus fata de caninii robusti si lungi, Felidaele dispun de o a doua arma letala, si anume, ghearele ascutite, cu forma de cleste. In stare de repaus, raman insa retrase.

Servicii veterinare:

  • Interventii la domiciliu
  • Consultaiii si tratamente
  • Vaccinari si deparazitari
  • Identificarea cu microcip a animalelor
  • Cosmetica si frizerie, canina si felina
  • Produse Pet-Shop
Galerie Cabinet Veterinar Sibot