Relatia Dintre Om Si Caine

Programul LIDER

Exact ca si noi, patrupedele sunt fiinte sociale.Atunci cand acestia traiesc in anumite grupuri sociale, indiferent de specie, au nevoie de reguli pentru a putea traii impreuna.

Pentru ca grupul sa supravietuiasca, acesta are nevoie de un conducator, asa cum familiile au parinti, companiile au manager si haitele de lupi au lupul Alfa. Caini sunt totusi diferiti de lupi si de oameni. Structura lor genetica, adanc inradacinata, face ca acestia sa aiba nevoie de un lider ca sa poata duce o viata normala.

A fi lider este o stare interioara, o atitudine, nu are nimic de a face cu marimea, varsta, sexul sau forta fizica. Un lider bun trebuie sa fie inteligent, increzator, sa aibe compasiune, sa fie drept si ferm fata de cei care au ales sa-l urmeze.

Cainii simt dominanta intr-o persoana prin observatie. Comunicand mai ales non-verbal, cainii observa si interpreteaza foarte bine actiunile oamenilor. Acest program este realizat tocmai pentru a profita de acest lucru in asa fel incat sa va ajute sa comunicati non-verbal cu cainele dv., punand bazele unei relatii bune.

Atentia Caine-Om

Atentia este o cale de comunicare care va ramane deschisa pentru tot restul vietii cainelui, odata ce este stabilita si incurajata.De cateva ori pe zi, faceti cainele sa va priveasca in ochi trasand o linie imaginara cu mana intre fata lui si fata dv. Folositi o jucarie pentru a face mana mai interesanta. Imediat ce stabiliti contactul visual, fie si pentru o secunda, rostiti numele cainelui cu o voce normala si imediat recompensati prin joaca si mangaiere.

Atentia Om-Caine

Cainii adora atentia si afectiunea iar noi adoram sa le-o oferim, dar nu lasati cainele sa exagereze in a cere atentia dv. Daca ii veti face pe plac atunci cand cere atentie, va intelege ca el este liderul dv. si ca va domina.

Liderii controleaza joaca

Daca cainele va aduce o jucarie la picioare apoi incepe sa latre si dv. ridicati jucaria si incepeti sa va jucati cu el, va supuneti dorintei cainelui. Va considera ca el este liderul, incurajati astfel latratul si insistenta.

Intotdeuna jucariile pentru interactiunea cu dv. nu se lasa la dispozitia cainelui tot timpul. Daca, de exemplu, ii place jocul cu mingea, nu trebuie sa aiba nici o minge la dipozitie. Numai dv. aveti una si o aratati numai cand vreti sa va jucati cu el. In acest fel dv. initiati jocul, si totodata mentineti si interesul pentru acea jucarie. Daca aveti probleme in a recupera jucaria, solicitati o consiliere a unui instructor Ringstar Club. Metodele variaza de la invatarea comenzii “lasa” pana la simpul fapt ca puteti lua alta jucarie pe care sa o faceti mai interesanta. Cei mai multi caini vor reactiona la acest “schimb” de jucarii.