Prima Vizita La Veterinar

Prima vizita la veterinar

Acomodarea

Casa dumneavoastra va parea un loc strain catelusului la inceput, dar daca ii dati timp, acesta va incerca sa se acomodeze cu tot ce il inconjoara.Cu toate ca sunt jucausi, acestia au nevoie si de un loc pentru a putea dormi. Au nevoie de urmatoarele :
- Hrana;

- Jucarii;

- Zgarda si lesa;

- Tarc;

- Castroane pentru apa si hrana;

- Culcus;

- Perie:

Regulile casei 

Este necesar ca animalul sa inteleaga ce este permis sa faca si ce nu. Trebuie invatat ce trebuie sa faca, nu certat in momentele in care greseste. Este bine sa il lauzi atunci cand prezinta un comportament adecvat.
Reguli :
- Fara cersit la masa;

- Fara latrat sau sarit la persoane;

- Numai obiectele de ros trebuiesc roase;

Reguli inainte de culcare

Fiecare catelus are nevoie de un culcus, dar datorita obiceiului lor de a roade nu investiti intr-un patut scump decat dupa ce a trecut de aceasta etapa a dezvoltarii lui in plan comportamental. El va fi mai fericit cu o cutie de carton in care sa existe un pat sau o bucata de ziar si un plovaras mai vechi.

Socializarea

In primele saptamani sau luni de viata fa cunostinta catelului cu o multitudine de locuri, sunete sau experiente. Lasa-l sa cunoasca adulti si copii si alti caini. Niciodata sa nu il fortati daca nu este increzator in el.
La cabinetele veterinare exista cursuri pentru catei, iar acestea au rol de a permite socializarea.Pot participa catelusi cu varste cuprinse intre 8 si 14 saptamani.

Puricii si ceilalti paraziti
Majoritatea catelusilor iau la un moment dat purici. Veterinarul iti poate recomanda anumite produse pentru animalutul tau cat si pentru casa. Puricii produc duscomfort dar si boli sua alergii. Infestatia severa poate produce anemie, in special la pui. Multi proprietari opteaza pentru aplicarea regulata a tratamentului antipurici pentru prevenirea puricilor in schimbul tratarii unei probleme cauzate de acestia.
Cum iti dai seama ca patrupedul tau are purici?
Aseaza-l pe o bucata de hartie alba si piaptana-i blanita cu un pieptene mic. Toate particulele ce cad punele pe un servetel umed. Daca acestea devin rosii maronii inseamna ca acestea sunt fecale de purici ce contin sange uscat.