Obezitatea Canina

Cum apare obezitatea canina?

In cazul animalelor de companie , excesul de greutate poate reprezenta o problema in crestere.Hranirea acestora cu alimente care contin calorii extrem de nutritive si de inalta digestibilitate, cuplata cu un mod de viata mai putin activ, in majoritatea cazurilor, conduce inevitabil la depozitarea surplusului de energie sub forma de grasimi.

Te intrebi de ce obezitarea reprezinta o problema.

Animalele de companie supraponderale au un risc crescut de a dezvolta multe boli, precum diabetul zaharat si probleme respiratorii.La caini s-a demonstrat ca acestia au o durata de viata mai scurta, cu pana la cativa ani. Medicii veterinari au devenit din ce in ce mai constienti de importanta managementului greutatii ca o componenta cheie de medicina veterinara preventiva.

Planurile de pierdere in greutate sunt concepute pentru a realiza pierderea in greutate constanta pastrand in acelasi timp si un confort pentru animal. In general, este recomandat ca animalele de companie sa nu piarda mai mult de 2% din greutatea corpului lor saptamanal.

Poate fi utilizata dieta actuala la incercarea de pierdere in greutate?

Deoarece cantitatea de calorii administrate, in mod inerent, trebuie sa fie redusa pentru a duce la pierderea in greutate, volumul de alimente va trebui, de asemenea, sa fie restrictionat in mod corespunzator. Medicii veterinari, de obicei, nu utilizeaza aceeasi dieta alimentara la un animal de companie pentru pierderea in greutate, in parte pentru a evita aceasta reducere in volum, deoarece nu se dilata in stomac la fel de mult si poate duce la senzatia de foame.

Cum pot sti daca planul de pierderea in greutate este de succes?

Multi oameni doresc sa stie care este greutatea optima a patrupedului. Unii medici veterinari sunt reticenti in a oferi o greutate, deoarece se concentreaza pe un numai mai de graba decat o masura semnificativa de sanatate a animalului. Realizarea unui scor ideal conditiei corporale sau o imbunatatire a sanatatii este un obiectiv mult mai util pentru majoritatea animalelor de companie.

Sfarsitul planului de pierdeere in greutate este atunci cand obiectivele programului au fost atinse. Acest lucru ar putea fi de fapt i greutate obiectiv, dar de mai multe ori o imbunatatire intr-o problema de sanatate. Indiferent de punctul final specific, obiceiurile si modificarile de comportament care au obtinut pierderea in greutate ar trebuii sa fie pastrate pentru tot restul vietii animalului.