Ingrijirea Puiului De Catel

Alegerea medicului veterinar trebuie facuta inainte ca dumneavoastra sa luati catelul acasa deoarece unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le faceti, este sa il duceti la primul sau vaccin.

Articolele de care veti avea nevoie :

- Zgarda si lesa : trebuie sa obisnuiti catelul sa poarte zgarda inca de mic. Pentru marimea zgarzii masurati gatul patrupedului si apui mai adaucati cativa cm.

- Jucarii : Acestea sunt foarte importante pentru catelusul dumneavoastra. In cazul in care acestea lipsesc, orice obiect din casa se poate transforma intr-o jucarie de ros. Trebuie sa alegeti jucariile cu mare grija pentru ca acestea pot dauna foarte mult patrupedului.

- Castroane pentru hrana si apa : trebuie sa alegeti castroane care sunt suficient de grele pentur a nu se rasturna.

- Cipul de identificare : aceasta este o metoda esentiala de identificare pentru intoarcerea in siguranta a patrupedului dumneavoastra.

Cel mai bun moment pentru a aduce catelul acasa

Cel mai bun moment pentru a aduce catelusul acasa este dupa ce acesta a fost intarcat si inainte sa se obisnuiasca prea mult cu locul in care s-a nascut,de obicei cand implineste 6-7 saptamani. Atunci este destul de mare pentru a consuma hrana solida, dar destul de tanar pentru a se atasa imediat de dumneavoastra.

Care sunt nevoile catelusilor

 Cercetarile arata ca ritmul de crestere si energia unui catelus necesita hrana care sa furnizeze nutritie si calorii suplimentare. Hrana trebuie sa asigure echilibrul corect si cantitatile de elemente nutritive esentiale, cum ar fi aminoacizii, care alcatuiesc proteinele, precum si calciul si fosforul, in proportiile adecvate. Pentru a indeplini cel mai bine nevoile nutritionale ale modelului de crestere al catelusului dumneavoastra, se recomanda sa administrati hrana care este produsa special pentru catelusi.

De cate ori trebuie sa hranim un catelus

 Un catelus trebuie hranit de trei ori pe zi pana cand implineste 4 luni si necesarul sau de hrana tinde sa devina constant. Dupa 4 luni, un catelus poate fi hranit de doua ori pe zi. Administrarea hranei in mod frecvent este importanta pentru ca stomacul unui catelus in crestere nu este suficient de mare pentru a pastra destula mancare la o masa, astfel incat sa-i satisfaca nevoile nutritive zillnice. Apa proaspata trebuie sa fie intotdeauna disponibila intr-un castron curat.

Cand trebuie sa va hraniti catelusul

 La 6 - 8 saptamani, va puteti hrani catelusul de trei ori pe zi.Atunci cand catelusul dvs. are aproximativ sase luni, treceti la doua hraniri pe zi, pana cand ajunge la maturitate.

Cat timp dureaza o masa si ce cantitate se consuma

 Catelusul dumneavoastra va manca tot ce poate in 20 minute sau mai putin, deci ridicati castronul dupa 20 minute. Acest lucru este foarte important pentru dresajul de casa.
Tineti intotdeauna la dispozitie suficienta apa proaspata intr-un recipient curat, chiar daca ii administrati hrana umeda.Pentru un orar adecvat de hranire, verificati cantitatile recomandate pentru diverse categorii de varsta si rase, inscrise pe pachetul de hrana. Hraniti-l in asa fel incat sa-i mentineti supletea corporala.