Ingrijirea Animalului In Timpul Verii

Pentru patrupedul tau, timpul verii reprezinta un moment de trezire in lumea care il inconjoara. Din acest motiv exista careva sfaturi care sa va ajute sa treceti cu usurinta peste perioada de vara.

Caldura

Principalul pericol pentru animalul dumneavoastra este canicula. Cainii sipisicile se acomodeaza mai greu la temperaturi ridicate, datorita faptului ca pastreaza temperatura corporala prin transpiratia labelor de la picioare si nu prin toata suprafata corpului,asa cum se intampla la om.Este foarte importan sa aveti mare grija la aparitia iritatiilor care au tendinta sa se inmulteasca in timpul verii.

Pentru a va proteja animalul de deshidratare, trebuie sa urmariti cateva reguli de baza :

- Oferiti animalului un loc de odihna ferit de soare;

- Nu lasati animalele in masina nici pentru cateva minute;

- In zilele canicularetrebuiesc evitate activitatile fizice si plimbarile;

- Daca este necesara scoaterea animalului in orele de varf, trebuiesc evitate trotuarele, asfalturile si nisipul;

- Animalele trebuie sa consume apa la discretie;

- Animalele au o scadeere naturala de apetit, scadere exprimata in evitarea hranei in orele calduroase de zi;

- Este necesar sa spalati animalul;

Parazitii externi sunt reprezentati de capuse si purici. Ambii sunt comuni atat pentru caini, cat si pentru pisici, insa la pisica, capusele nu supravietuiesc mai mult de cateva secunde.
Se poate evita infectarea patrupedului cu paraziti externi, prin folosirea corecta a produselor comerciale gasite pe piata. Aceste produse au grade diferite de acoperire, substante active si modalitati de actiune diferite.

In general, produsele antiparazitare externe sunt de doua forme:

- zgarzi cu protectie de lunga durata;

- pipete, cu col de eliminare a parazitilor deja existenti pe animal si, apoi, cu protectie maxima.

In cele mai multe cazuri, metoda cea mai eficienta este combinarea intre cele doua metode.Nu este suficienta doar deparazitarea animalului, ci este necesara, de asemenea si interventia asupra mediului in care acesta traieste, mai ales cand vorbim de animale de curte.

Capusele si puricii nu reprezinta numai inconvenienta estetica si igienica, ei reprezinta un pericol adevarat atat pentru animal, cat si pentru dumneavoastra, pentru copii dumneavoastra prin transmiterea altor paraziti si microbi comuni pentru animale si om, ca de exemplu :

- Babesioza;

- Ehrlichioza;

- Borelia;