Ce Sfaturi Trebuie Sa Cerem Medicului Veterinar

Ce sfaturi trebuie sa cerem in timpul vizitei la cabinetul veterinar?

Ingrijirea medicala veterinara va implica treptat noile tehnologii in materie de medicina, implicit va devenii din ce in ce mai scumpa. Ca si detinator de animale de companie, veti fi nevoit sa cooperati si sa discutati mai mult cu medicul veterinar. Cateva intrebari importante pe care ar trebui sa le puneti medicului veterinar in timpul discutiilor despre diagnostice si tratamente:

  1. Ce ne spune fiecare test si/sau procedura si de ce sunt importante?
  2. Care test sau procedura este mai avantajoasa din punctul de vedere al cuantumului de informatii?
  3. Care sunt riscurile si/sau beneficiile pentru animalutul meu in cazul fiecarui test sau procedura?
  4. Care este scopul fiecarui tratament pe care il propuneti?
  5. Care sunt posibilele efecte secundare sau reactii adverse pentru fiecare tratament?
  6. Cum poate aduce spitalizarea mai multe beneficii decat statul acasa intr-un mediu confortabil?
  7. Care este planul nutritional pentru animalul meu pe perioada tratamentului dar si ulterior tratamentului?
  8. Care sunt asteptarile dumneavoastra pentru tratamentul propus?
  9. Exista posibilitatea ca problema de sanatate sa continue , pentru cat timp? Cat de lungi vor fi perioadele de tratament?

Raspunsurile medicului veterinar la aceste intrebari va vor ajuta in luarea unor decizii corecte legate de sanatatea animalutului  dumneavoastra. Am invatat de-a lungul timpului ca interventiile medicale sunt urmate de mai multe interventii datorita consecintelor neanticipate ale fiecarui tratament. Cheia este gasirea unei balante, in asa fel incat tratamentul sa fie suficient pentru a lasa organismul sa se vindece. Medicii veterinari sustin eforturile organismului in procesul de vindecare, fara a interveni prin tratamente si medicatie peste limite.

Vizitele la cabinetul veterinar planificate la anumite intervale de timp vor preveni eventuale probleme pe care animalutul dumneavoastra le-ar putea avea. Pe website-ul nostru, puteti gasi o lista completa de cabinete veterinare profesioniste in fiecare judet din tara.

cabinet veterinar